Χαιρετισμός της ΜΓΣΕ στο tektonismos.net

0
2092

Χαιρετισμό προς την ιστοσελίδα μας απεύθυνε η Ενδοξ:. Μ:.Δ:. της ΜΓΣΕ τον οποίο παραθέτουμε ακολούθως και την οποία ευχαριστούμε θερμά για τα καλά της λόγια.

Να τονίσουμε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η νέα ιστοσελίδα τους που μπορείτε να βρείτε εδώ https://glfg.gr/ ενώ η φόρμα μας εκδήλωσης ενδιαφέροντος , τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες , βρίσκεται και πάλι σε λειτουργία και μπορείτε να την βρείτε εδώ

https://www.tektonismos.net/%ce%b8%ce%ad%ce%bb%cf%89-%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%ce%af%ce%bd%cf%89-%cf%84%ce%ad%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%b1%cf%82/

Χαιρετισμός Στέλλα Αβελκίου Ενδοξ:. Μ:. Δ:. της ΜΓΣΕ

Μία ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξις ήταν για μένα  η σελίδα tektonismos . net

Εις το διαδίκτυο υπάρχουν πολλές σελίδες ενδιαφέρουσες , ιδίου ενδιαφέροντος, ωστόσο εντυπωσιάστηκα από τον τρόπον με τον οποίον προσφέρεται η «Γνώσις».

Είναι γεγονός, ότι ο Τεκτονισμός αποτελεί με τον ιδεαλισμόν του το τελειότερον σύστημα αυτοαγωγής. Κι αυτή είναι η γοητεία του.

«Πρέπει να επιθυμείς να είσαι Τέκτων»

Ουδείς σε υποχρεώνει να ακολουθήσεις, απλά σου προσφέρει τα μέσα να τελειοποιήσεις τον εαυτό σου και να εργασθείς διά την ανεύρεσιν της αληθείας και τον σχηματισμόν των ηθικών ιδεωδών και το πλέον σημαντικόν ..ασκείσαι να τα εφαρμόζεις εις την πραγματικήν ζωήν. Αλήθεια « Τι είναι Τεκτονισμός».

Όσον αφορά το εσωτερικόν του περιεχόμενον……δύσκολη απάντησις με λίγες λέξεις.

Ο Τεκτονισμός πρωτίστως είναι σύστημα ηθικής, το οποίον αποβλέπει εις την βελτίωσιν του ατόμου. Θεωρεί την ελευθερίαν της συνειδήσεως του ατόμου, ως υπέρτατον αγαθόν και αποδοκιμάζει οποιοδήποτε μέσον, το οποίον δημιουργεί ή ευνοεί καταστάσεις αντίθετες προς αυτόν.

Διά την διδασκαλίαν και μετάδοσιν των αρχών του χρησιμοποιεί « τα λεγόμενα, δεικνύμενα και δρώμενα» της αρχαίας τραγωδίας με τρόπον συμβολικόν, χωρίς να τα συγχέει με τις θρησκευτικές τελετουργίες.

Αυτά και άλλα πολλά δυνατόν να λεχθούν διά τον Τεκτονισμόν, ο οποίος ως σύστημα φιλοσοφικής αναζητήσεως ενέπνευσε και εις πολλές περιπτώσεις καθόρισε την πορείαν πολλών από τα μεγαλύτερα πνεύματα της ανθρωπότητος.

Να ευχηθώ να ανακαλύψουν τον Τεκτονισμόν  και μέσω υμών, όσον το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, προσβλέποντες εις μίαν εξελικτικήν πορείαν.

Προηγούμενο άρθροΤεκτονισμός. Μαζί με το κάλεσμα και οι καρμικές ευθύνες.
Επόμενο άρθροΤέκτονας του Φεγγίτη και Τέκτονας του Εξώστη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ