Τεκτονισμός. Μαζί με το κάλεσμα και οι καρμικές ευθύνες.

0
3830

Η τεκτονική τέχνη παρότι βρίθει συμβολισμών στο πεδίο της ύλης δεν είναι ένα υλικό πράγμα: είναι μια επιστήμη της ψυχής. Η τεκτονική είναι μια θεϊκή συμβολική γλώσσα που διαιωνίζει κάτω από ορισμένα συγκεκριμένα σύμβολα τα ιερά μυστήρια των αρχαίων.

Όσοι όμως κάποιοι θαμπώνονται από τα αναρίθμητα χρόνια της ύπαρξης της στην γήινη σφαίρα την μετρούν με λάθος μέτρα και σταθμά. Η ηλικία του τεκτονισμού δεν πρέπει να υπολογίζεται σε εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες χρόνια. Το γιατί απλό. Η βασιλική τέχνη αυτή δεν είχε ποτέ προέλευση από τους κόσμους της μορφής.

Τι άλλο εξάλλου είναι ο κόσμος από ένα απέραντο εργαστήριο στο οποίο ο άνθρωπος εργάζεται για να κατασκευάσει και να εκφράσει με πληρότητα και τελικό σκοπό την τελειότητα την πνευματική και ψυχική του υπόσταση; Εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι μέσα στην υλική μορφή του σώματος αρχίζουν και τελειώνουν όλα τα μυστήρια του κόσμου.

Δεν είναι ένα δόγμα αλλά μια παγκόσμια έκφραση της Θεϊκής Σοφίας. Μια κοσμική μελέτη συνοδευόμενη από μια θεϊκή έμπνευση για μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη ζωή με με το πνευματικό επίτευγμα της φώτισης να αποτελεί το τελικό στόχο κάθε Τέκτονα.

Γιαυτό εξάλλου κάποιοι νέοι Τέκτονες αντιμετωπίζουν με σχετική ελαφρότητα τους όρκους που δίνουν. Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτοί οδηγούν (και εκεί πρέπει) σε χρόνιες ταλαιπωρίες εξαιτίας των αναζητήσεων τους;

Οι ιερές αλήθειες της φύσης που κρύβονται αλλά είναι και ταυτόχρονα ορατές στις τεκτονικές εργασίες δεν υφίστανται ως θεωρητικά κατασκευάσματα μιας ανθρώπινης διάνοιας . Βρίσκονται εκεί μπροστά μας υπό την συνδρομή αόρατων και μη δυνάμεων οι οποίες διαμορφώνουν το πεπρωμένο εκείνων που συνειδητά και από τη δική τους ελεύθερη βούληση θα αναλάβουν να ξεκινήσουν το μεγάλο ταξίδι του Τεκτονισμού. Ένα μεγάλο αλλά και βαθιά μοναχικό ταξίδι στο οποίο η αδελφότητα των Τεκτόνων έρχεται ως μια παρηγοριά χωρίς όμως αυτή να αναιρεί την μοναχικότητα του ταξιδιού.

Ναι ο Τεκτονισμός είναι και ένας μεγάλος κοσμικός οργανισμός. Οι αληθινά αδελφοί όμως που τον συγκροτούν δεν δένονται μεταξύ τους μόνο με προφορικούς όρκους αλλά με ζωές που είναι προορισμένες να οικοδομήσουν τον εσωτερικό τους ναό.

Ένα καθήκον , αυτό της οικοδόμησης, που αναγνωρίζουν όχι μόνο απέναντι στο Μεγάλο Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος αλλά στον εαυτό τους και στους αδελφούς τους. Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται κάποιος πνευματικό μέλος της μεγάλης μας αδελφότητας και μπορεί δικαίως να αποκαλεί αδελφό τον κάθε Τέκτονα όπως και αυτοί τον αναγνωρίζουν ως αδελφό τους.

Γνωρίζω αδ:. μου ως κάτοικος του κόσμου τούτου ότι ο σχεδιασμός αυτός σήμερα πολλές φορές δείχνει να μην λειτουργεί. Άραγε και αν ανατρέξουμε και στο παρελθόν ακόμα και το μακρινό θα συναντήσουμε άραγε μια πολύ διαφορετική εικόνα;

Ναι πολλοί Τέκτονες θέλγονται από πλήθος πραγμάτων όπως γνωριμίες σε κοινωνικό επίπεδο που θα του επιτρέψουν να αναρριχηθεί στην κοινωνική πυραμίδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, όσο το δυνατόν πιο εύκολα, όσο το δυνατόν πιο ψηλά.

Και αυτό θα κάνει. Μέχρι να διαβάσει το μυστήρια που κρύβονται στα σύμβολα. Μέχρι να συλλογιστεί τις αλληγορίες που ξετυλίγονται τελετουργικά. Μέχρι να προβεί σε κρίσιμες συνειδητοποιήσεις που θα του επιτρέψουν αυτά να τα κάνει κτήμα του.

Ποιες είναι αυτές οι συνειδητοποιήσεις; Ότι ο ίδιος περιέχει κλειδιά που θα του επιτρέψουν να ξεκλειδώσει τις πόρτες του τώρα αλλά κυρίως του επέκεινα.

Πάντα πίστευα ότι ο Αληθινός Τεκτονισμός ως μια καθαρά εσωτερική διδασκαλία δεν είναι θέμα αυτού του κόσμου. Ξέρω ότι πολλοί αδ:. μου θα διαφωνήσουν. Σέβομαι την άποψη τους αλλά επιτρέψτε μου να παραμείνω στην δική μου.

Μόνο αυτοί που έχουν τάξει τον εαυτό τους στον Τεκτονισμό θα εισέλθουν στους ναούς αυτούς με τον προσήκοντα σεβασμό.

Μόνο αυτοί που δεν αναζητούν τα εφήμερα αλλά τους αιώνιους θησαυρούς.

Μόνο αυτοί που θα αφιερώσουν την ζωή τους στον βωμό της ζωντανής φλόγας θα συμμετέχουν στην οικοδόμηση ενός ναού ως εργάτες με αρχιτέκτονα όλων μας τον Ζωντανό Θεό.

Όσοι νοιώθουμε το κάλεσμα πρέπει να ξέρουμε ότι μαζί με αυτό έρχονται και οι καρμικές ευθύνες.  Περιβαλλόμενοι από γνώση και άρα ευκαιρίες για αυτοβελτίωση θα αποβληθούμε πνευματικά , και ίσως και φυσικά , από τον Ναό αν επιδείξουμε οκνηρία.

Για αυτό ας εργαζόμαστε αδιακόπως αδ:. μου προσμένοντας .

Υ.Γ. Παρακαλώ συγχωρήστε τις όποιες ατέλειες στους λαξευθέντες λίθους δουλεύοντας πάνω στην σκέψη του πολύ Μάνλι Χολ

ΘΔ:.

Προηγούμενο άρθροΔημόσιο Κάλεσμα του Tektonismos.Net
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός της ΜΓΣΕ στο tektonismos.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ