Η περιφερειακή Μεγάλη Στοά της Κύπρου της ΗΜΣΤΑ δωρίζει €15,000 για την υποστήριξη των πυρόπληκτων.

0
1825

Ο Περιφερειακός Μεγάλος Διδάσκαλος της Κύπρου Μιχαήλ Χατζηκωνσταντάς προσέφερε επιταγή €15,000 στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος με στόχο την υποστήριξη των πυρόπληκτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στο Μάτι.

Ο Περιφερειακός Μεγάλος Διδάσκαλος συνοδευόταν από τον Πρόσθετο Μεγ. Διδάσκαλο Λέανδρο Ζαχαριάδη, Περιφερειακούς Μεγ. Αξιωματικούς, και μέλη της Περιφ. Μεγ. Στ. της Κύπρου που επισκέφτηκαν την ΜΣΤΕ στις 6 Δεκεμβρίου 2018, προκειμένου να παραδώσουν τη δωρεά τους στον Μεγάλο Διδάσκαλο Ενδοξοτ. Αδ. Κωνσταντίνο Πολίτη.

Κατά την έλευσή της στην Ελλάδα, την αποστολή της Περιφ. Μεγ. Στ. υποδέχτηκε ο Μεγ. Θησαυ. Ενδ. Αδ. Παύλος Σαρώφ, ενώ στη συνέχεια ο Μεγ. Διδ. παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των προσκεκλημένων. Το ίδιο απόγευμα, επισκέφτηκαν την Κοινή Συνεδρία των Σ. Στ. Ασκληπιός, Νο 159, Πίστις Νο. 71 και Βυζάντιον Νο 60μ στο νεόδμητο και μεγαλειώδες Τεκτονικό Μέγαρο της Κηφισιάς.

O Ναός ήταν υπερπλήρης με περισσότερους από 180 αδ. παριστάμενους. Η αποστολή από την Κύπρο, εμπλουτίστηκε από 12 επιπλέον αδελφούς-μέλη της στοάς King Tefkros No. 9786, που κατοικούν στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων ο Σεβάσμιος και οι Επόπτες, καθώς και Πρ. Σεβάσμιοι, και Περιφερειακοί Κοσμήτορες της ΗΜΣΤΑ.

Μετά το άνοιγμα των εργασιών, ο Μεγάλος Διδάσκαλος της ΜΣΤΕ ανέλαβε τη Σφύρα και έκανε ένα δυναμικό και εύγλωττο καλοσώρισμα, αναγνωρίζοντας τον ηγετικό ρόλο της ΗΜΣΤΑ στον παγκόσμιο Τεκτονισμό, το συμβολισμό της Περιφ. Μεγ. Στ. της Κύπρου, και ανέφερε ότι πλέον μπαίνουμε σε μια νέα εποχή σύσφιξης των σχέσεων των δύο Μεγάλων Στοών.

Στη συνέχεια ο  Περιφερειακός Μεγάλος Διδάσκαλος της Κύπρου Μιχαήλ Χατζηκωνσταντάς προσέφερε επιταγή €15,000 στον Ενδοξοτ. Αδ. Πολίτη, ο οποίος ευχαρίστησε τους αδελφούς από την Κύπρο, και τους διαβεβαίωσε ότι το ποσό θα διατεθεί καταλλήλως για το σκοπό για τον οποίο προορίζεται. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι η ΜΣΤΕ ομόφωνα αποφάσισε να ορίσει τον Μ. Χατζηκωνσταντά ως Επίτιμο Μέλος της, σαν ένδειξη αναγνώρισης για τις προσπάθειες του να εντείνει τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών της Περ. Μεγάλης Στοάς της Κύπρου με αδ. στην Ελλάδα. Τέλος, ο Μεγ. Διδ. έδωσε στον Ενδ. Αδ. Χατζηκωνσταντά το Δίπλωμα της ΜΣΤΕ και το αναμνηστικό κόσμημα των 200 ετών.

Η Συνεδρία συνέχισε με ομιλία από τον Επίτ. Α’ Μεγ. Επ. της ΜΣΤΕ Θεοδόση Τάσιο, με τίτλο: Το Άνοιγμα των Εργασιών στο βαθμό του Μαθητού.

Τέλος, οι αδελφοί συμμετείχαν στο Ποτήριον Αγάπης που έγινε εντός του Τεκτονικού Μεγάρου Κηφισιάς. 

Πηγή

Προηγούμενο άρθροΤέκτονες του Φεγγίτη.
Επόμενο άρθροΚύδος. Ένας τονισμός αλλάζει τα πάντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ