Πότε είναι κάποιος τέκτονας;

0
9298
Τέκτονας και Τεκτονισμός

Πότε είναι κάποιος τέκτονας;

(το κείμενο γράφτηκε από τον Αιδ. Δρ Joseph Newson από την Iowa των ΗΠΑ και δημοσιεύθηκε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού NSW Freemason τον Ιούνιο του 1968).

Πότε είναι ένας άνθρωπος Τέκτονας;

Τέκτονας και Τεκτονισμός

Όταν μπορεί να κοιτάξει πάνω από τα ποτάμια, τους λόφους και τον μακρινό ορίζοντα με μια βαθιά αίσθηση της δικής του μικρότητας εμπρός στην απέραντη δύση, και όμως να έχει πίστη, ελπίδα και θάρρος – που είναι η ρίζα κάθε αρετής.

Όταν γνωρίζει με την καρδιά του ότι κάθε άνθρωπος είναι τόσο ευγενής, βίαιος, θεϊκός, διαβολικός και εξίσου μοναχικός με τον εαυτό του και προσπαθεί να γνωρίζει, να συγχωρεί και να αγαπά τον συνανθρώπό του.

Όταν ξέρει να συμπάσχει με τους ανθρώπους στις θλίψεις τους, ναι, ακόμη και στις αμαρτίες τους – γνωρίζοντας ότι κάθε άνθρωπος δίνει έναν σκληρό αγώνα ενάντια σε πολλές αντιξοότητες.

Όταν έχει μάθει πώς να κάνει φίλους και να τους κρατά, και πάνω απ’ όλα, να συνάπτει και να διατηρεί τη φιλία με τον εαυτό του.

Όταν αγαπά τα λουλούδια, μπορεί να κυνηγά τα πουλιά χωρίς όπλο και νιώθει τη συγκίνηση μιας παλιάς ξεχασμένης χαράς όταν ακούει το γέλιο ενός μικρού παιδιού. Όταν μπορεί να είναι ευτυχισμένος και υψηλόφρων μπροστά στις μικρότητες και τις αγγαρείες της ζωής.

Όταν τα αστεροστεφανωμένα δέντρα και η λάμψη του ήλιου στα γάργαρα νερά, τον γαληνεύει σαν τη σκέψη ενός πολύ αγαπημένου και από καιρό εκλιπόντα φίλου. Όταν καμία κραυγή απόγνωσης δεν φτάνει μάταια στα αυτιά του και κανένα χέρι δεν αναζητά την βοήθειά του χωρίς ανταπόκριση.

Όταν βρίσκει καλό σε κάθε πίστη που βοηθά οποιονδήποτε να καταλαβαίνει τον θείο κόσμο και να βλέπει τις υψηλές έννοιες της ζωής, ανεξάρτητα από το όνομα αυτής της πίστης. Όταν μπορεί να κοιτάξει μια λακκούβα δίπλα στο δρόμο και να δει κάτι πέρα ​​από τη λάσπη, κι όταν στο πρόσωπο του πιο πονηρού αδελφού του μπορεί να δει κάτι πέρα ​​από την αμαρτία.

Προηγούμενο άρθροΘερινό Ηλιοστάσιο Τεκτονισμός
Επόμενο άρθροΤέκτονες του Φεγγίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ