ΑΜΥΗΤΟΣ ,ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΚΤΩΝ

Ας πω ότι αυτό ειναι μια υποκειμενική άποψη που γράφεται με μέγιστο σεβασμό τόσο προς τον αναγνώστη όσο και στον θεσμό της Ελευθέρας Τεκτονικής. Δεν υποκαθιστά τις υποδείξεις και παραινέσεις που θα λάβει ο ενδιαφερόμενος από τους αρμόδιους. Το κείμενο αυτό είναι μια γενική άποψη που θα του δώσει να καταλάβει ποιο προφίλ είναι επιθυμητό και πιο είναι κάπως λιγότερο.

Προσέγγισε το θέμα της εισδοχής σου σε μια στοά με σεμνότητα, δέος και αυτοσεβασμό.

Πρέπει να είσαι άνδρας καλής πίστεως και χρηστών ηθών, που αποδέχεται  συνειδητά τις Θεμελιώδεις Αρχές του τεκτονισμού και να έχεις  ηλικία τουλάχιστον 20 ετών.

Σιγουρέψου ότι πιστεύεις σε κάποιου είδους Θεό ΚΑΙ ότι είσαι χρηστοήθης. (Το χρη με -η-, από το χρηστό, δηλαδή ηθικά ορθό).

Σιγουρέψου ότι στην τοπική κοινωνία όπου ζεις έχεις έξωθεν καλή μαρτυρία, δηλαδή σε θεωρούν σοβαρό άτομο (αυτο παιζει ρόλο) και ότι δεν έχεις εκκρεμότητες με το Νόμο, αλλά και ότι έχεις λευκό μητρώο.

Σιγουρέψου ότι έχεις μια σταθερή εργασία ή κάτι που έστω μοιάζει με μια απασχόληση (πέρα από το να τρως έτοιμα λεφτά -έστω και αν είσαι ο Ωνάσης- το οποίο δεν είναι και πολύ καλό).

Σιγουρέψου ότι βασικά θα μπορείς να είσαι εντάξει στις συνδρομές σου, καθώς αυτές δεν είναι διαπραγματεύσιμες.

Σιγουρέψου ότι θέλεις να μάθεις και όχι απο την πρώτη μέρα να κάνεις τον αρχηγό ή τον δάσκαλο.

Σιγουρέψου ότι μπορείς να δεχτείς ως ισότιμες με τις δικές σου και άλλες απόψεις, διαφορετικές από τις δικές σου. Δεν θα σου ζητηθεί να υιοθετήσεις καμία δοξασία για τίποτα. Αλλά κάθε γνώμη ως γνώμη είναι σεβαστή.

Σιγουρέψου ότι μπορείς να σεβαστείς τον άλλον.

Σιγουρέψου ότι δεν έχεις χρέη και ότι δεν ψάχνεις κάποιους να σου λύσουν τα προβλήματά σου. (Χρεη δεν εννοώ μια ξεχασμένη δόση στην πιστωτική, αλλά χρέη πραγματικά).

Σιγουρέψου ότι δεν είσαι απλά περίεργος να μάθεις απο πρωτο χέρι τι κανουν οι μασωνοι για να εχεις να τα λες στην παρέα σου.

Σιγουρέψου ότι δεν ψάχνεις για «μέσον» ή/και «άκρες», καθώς στη Στοά δεν θα βρεις τίποτα απο αυτά. (πιο εύκολα άκρες θα βρεις στην κομματική τοπική, παρά στη Στοά).

Σιγουρέψου ότι κατά βάση απορρίπτεις τους ολοκληρωτικούς τρόπους διακυβέρνησης και το εθνικό μίσος. Η Ελλάδα έχει ένα μοντέρνο σύγχρονο πολίτευμα Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Αν δεν σε καλύπτει αυτό, μην κάνεις καν τον κόπο να στείλειες αίτημα.

Σιγουρέψου ότι πέρα από τα εισοδηματικά σου, είσαι αυθύπαρκτος και ότι μπορείς μόνος σου να λαμβάνεις αποφάσεις που σε αφορούν.

Σιγουρέψου, τέλος, ότι δεν εχεις σχεση εξαρτησης με το ποτό, τα τυχερά παιχνίδια, φανατισμό οποιουδήποτε είδους και οτιδήποτε άλλο σκλαβώνει το μυαλό και ακυρώνει την ατομική αξιοπρέπεια.

ΜΗΝ μου απαντήσεις εμένα για όλα αυτά. Τσεκάρισε μέσα σου ότι αυτά ισχύουν 100%. Αν δεν είσαι σίγουρος για ΟΛΑ τα παραπάνω, μην κάνεις τον κόπο…Αφού σιγουρευτείς, άσε να περάσει λίγος καιρός να ωριμάσει το πράμα και μετά βλέπουμε.

Συμπλήρωσε την αίτησή σου με θάρρος και μην βιαστείς να λάβεις απάντηση. Η Τεκτονική ζωή ειναι περίπλοκη και δεν αποσκοπούμε στο να σε υποτιμήσουμε.

Τότε και μόνο τότε κρούσε τη θύρα.

Μην είσαι ανυπόμονος. Ο τεκτονισμός είναι μια Τέχνη και όχι προνόμοιο. Είναι ένας θησαυρός που θα πρέπει να τον αξίζεις και όχι ένα τσεκ δώρου να σπαταλήσεις. Ευχομαι καλό ταξίδι στην αναζήτσή σου.

Αν τυχόν δεν τυχει να εχεις το ποθητό αποτέλεσμα, δεν πειράζει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βρεις τη Γνώση. Μπορεί ενδεχομένως να βρεις μια θετική απάντηση σε αίτημά σου σε μιαν άλλη στοά.

[Κατόπιν παραίνεσης άλλων εμπειρότερων αδελφών, προσθέτω τα εξής]:

Είναι αρκετά πιθανό να εισέλθεις στην παρέα μας αφού είχες το θάρρος να χτυπήσεις άτακτα την θύρα και αφού δεν έχεις απασχολήσει το Νόμο {και φυσικά μιλάω για κάτι σοβαρό και όχι να σου εφερε το 100 η γειτονίσσα που κατούρησε το σκυλί σου στο ασανσέρ}.

Σημείωσε όμως ότι με την εισδοχή σου δεν τελείωσε το ταξίδι στην τεκτονική εμπειρία, αλλά ότι με την εισδοχή σου ΑΡΧΙΖΕΙ. Το τι άνθρωπος είσαι, το τι κουβαλάς μέσα σου και το τι ποιότητα έχεις ή δεν έχεις θα φανεί μέσα στη στοά. Μην γελιέσαι. Σαφώς και δεν χρειάζεται να είσαι κάτοχος 5 πτυχίων ή μεγαλου πλούτου για να γινεις τέκτονας. Η ποιότητά σου όμως θα φανεί. Είναι έτσι δομημένο το σύστημα.

Δεν ξέρεις πόσοι μπήκανε στο χώρο για να βρουν πελάτη, να πουλησουν κάτι, να δειχτούν, να γυρίσουν επιταγές, να βρουν άκρες, να κάνουν εργολαβίες….

Και δεν ξέρετε πόσοι μπήκαν με τετοια μυαλά την Τετάρτη και φύγανε ή διωχτήκανε την Πέμπτη. Είμαι πολύ σίγουρος για αυτό που σας λέω. Ακόμα και υψηλόβαθμοι, ακόμα και ιδρυτικά μέλη Μεγ. Στοών φάγανε ένα σουτ που ήταν όλο δικό τους. Αν ένα συστημα έχει τον τρόπο να αδειάσει ακόμα και υψηλόβαθμους αξιωματουχους του, μπορεί και να διακρίνει και να βάλει στη θέση του έναν νεο-εισερχόμενο που ήρθε για λόγο άλλο από την ατομική αναζήτηση και τελειοποίηση.

Η Στοά, φίλε μου καλέ, είναι μια θάλασσα, όπου κυβερνητης του πλοιου σου εισαι εσύ. Αν θα το ρίξεις στα βράχια ή αν θα το βγαλεις στους ωκεανούς να βρεις νεες ηπείρους, είναι δικό σου θέμα. Μπορείς να μάθεις βλέποντας τι κανουν σωστά οι άλλοι. Αλλά η τελική ευθύνη ειναι δική σου.

Θυμίσου επίσης ότι ενώ βλέπεις τα πλοία να κάνουν πορεία στη θάλασσα, δεν ξέρεις πόσα πολλά ναυάγησαν και δεν φαίνονται.

Φίλε που δεν σε ξέρω, θα χαρώ να έρθεις, αλλά σου λέω έλα για τους σωστούς λόγους. Θα χαρώ να σε ακουω, αλλά μην μου κάνεις τον παντογνώστη. Θα χαρώ να έρθεις στη Στοά, αλλά απόφυγε να καβαλήσεις το καλάμι.

Καμιά φορά μπορεί να δεις και κάποιες ασοφίες (πιο απλά: επιπολαιότητες) να γίνονται. Μην τις πάρεις για παράδειγμα. Το σύστημα θα τις διορθώσει αργά ή γρήγορα. Θα ήταν κρίμα να επιλέξεις να γίνεις μερος του προβλήματος, καθώς θα γίνεις και μέρος της λύσης.

Σε καλώ να τα σκεφτείς όλα αυτά και αφού τα σκεφτείς να τα συζητήσεις με κάποιον παλαιό στο χώρο ή ζήτα να σου συστησουν κάποιον. Ρώτα κάθε απορία και κάθε τι που σε απασχολεί. Ο Τεκτονισμός είναι μια απίστευτα σύνθετη διαδικασία, σε αντίθεση με ένα απλό σωματείο όπου γράφτηκε κανείς μια φορά και τέρμα, είσαι μέλος. Πάρε ως ταπεινό δείγμα της πολυπλοκότητά του, τον κόπο που κατατέθηκε (με μεγάλη χαρά ας προσθεσω) στο να σου δωθει αυτο το κείμενο

Σου εύχομαι μια καλή πορεία, μια επιτυχή διέλευση από τα εμπόδια και κάθε φώς στο δρόμο σου.

Ο φίλος σου, και ισως ο αυριανός, αδελφός σου

Συμπλήρωσε την αίτηση με όλα τα στοιχεία και περίμενε να επικοινωνήσουμε μαζί σου. Η υπομονή είναι εξάλλου μια από τις αρετές που πρέπει να διαθέτεις.

Έχουμε όμως μια εναλλακτική σε περίπτωση που δεν νοιώθετε ακόμα έτοιμοι για αυτό το βήμα και να συμπληρώσετε την αίτηση ένταξης στην αδελφότητα μας που ακολουθεί. Γίνετε φίλοι του tektonismos.net και αποκτήστε μια σταδιακή επαφή με τον χώρο βοηθώντας παράλληλα το έργο μας κάνοντας κλικ εδώ


Αποδέχομαι την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων του tektonismos.net την οποία μπορείτε να δείτε εδώ http://www.tektonismos.net/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%BF/. Η εκ μέρους σας εκούσια προσκόμιση / καταχώρηση των προσωπικών σας δεδομένων, δηλώνει ότι συναινείτε στη χρήση των ως άνω δεδομένων σας από
τον ιστοτόπο tektonismos.net για τους λόγους που αναφέρθηκαν.