Γυναικείος Τεκτονισμός

ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΑΜΙΓΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΤΟΑ ;

Διότι σε μία αμιγώς γυναικεία στοά, εισέρχεται σε ένα πλέον οικείο για αυτήν περιβάλλον, συναντά άτομα του ιδίου φύλλου με κοινό τρόπο σκέψης και έκφρασης, κοινά ενδιαφέροντα και έχει συνεπώς τη δυνατότητα να εκφρασθεί ελεύθερα και να εργασθεί απροσχημάτιστα και απερίσπαστη για χάρη της εσωτερικής βελτίωσής της .

Συναντώνται κόρες και μάνες στον ίδιο χώρο, με τις ίδιες πνευματικές αναζητήσεις. Συναντώνται νέα κορίτσια, γυναίκες εργαζόμενες, επιστήμονες, επαγγελματίες, νοικοκυρές, όλες άτομα σκεπτόμενα , που συνειδητά επιλέγουν να αφιερώσουν μέρος του ελάχιστου πλέον ελεύθερου χρόνου τους (καθώς δεν ξεχνάμε ότι η Ελληνίδα γυναίκα δεν παύει ποτέ να είναι και σύζυγος, μητέρα και νοικοκυρά) για την πνευματική τους ανέλιξη και την προσφορά στον συνάνθρωπο και το όλο περιβάλλον τους.

Στον αμιγή αυτό Τεκτονισμό, η γυναίκα βρίσκει το πεδίο, αλλά και το περιβάλλον που χρειάζεται για να καλλιεργήσει, να αναπτύξει και να διασώσει ανθρωπιστικές αρχές και ιδέες, που πλέον παντός άλλου ταιριάζουν στην δική της φύση και αποδεδειγμένα είναι χρήσιμες στην καθημερινή διαχείριση των προβλημάτων.

Εξάλλου, η ιστορία έχει αποδείξει ότι χρειάζεται το δικό της άγγιγμα προκειμένου να αποφευχθούν εξάρσεις ή και εκρήξεις που συχνά συναντώνται και πηγάζουν από ματαιοδοξία, αρχομανία, εγωπάθεια ανδροκρατούμενων αντιλήψεων.

Μην ξεχνάμε τις γυναίκες της αρχαίας και μεσαιωνικής Ιρλανδίας που στελέχωναν καθόλη την έκτασή της την ζωή της Ιρλανδίας, τις «Εκκλησιάζουσες» και την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, τις «Σουφραζέτες» των αρχών του προηγούμενου αιώνα, όπως και – στα καθ΄ ημάς – την γυναίκα του ΄40, της κατοχής, του αντιδικτατορικού αγώνα, τις επιστήμονες του σήμερα και τις αείποτε «Μητέρες» αυτού του Γένους.

Κυρίες .

Αν έχετε την ζωηρή επιθυμία να αιτηθείτε την εισδοχή σας στην αδελφότητα του Γυναικείου Τεκτονισμού.

Αν οι ακόλουθες δηλώσεις σας βρίσκουν απολύτως σύμφωνες.

– ΠΙΣΤΕΥΩ εις την ύπαρξιν ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ τον οποίον ο Τεκτονισμός δια λόγους σεβασμού της θρησκευτικής πίστεως εκάστου των Μελών του, χαρακτηρίζει ΜΕΓΑΛΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ (Μ.Α.Τ.Σ.).
– ΣΕΒΟΜΑΙ, όμως πάσαν άλλη θρησκείαν η ομολογία των συναθρώπων μου.
– ΠΙΣΤΕΥΩ εις την ΑΘΑΝΑΣΙΑΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
– ΠΙΣΤΕΥΩ εις την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΝ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ των ανθρώπων.

Έχω πληροφορηθεί ότι ο αμιγής γυναικείος ελευθεροτεκτονισμός αποτελείται από γυναίκες αδελφικά ενωμένες χωρίς διάκριση φυλετικής, εθνικής ή θρησκευτικής τάξης αποσκοπεί εις την ηθική και πνευματική βελτίωση των μελών της δια της αυτογνωσίας, της έρευνας της αλήθειας και της αλληλεγγύης.

Εργάζεται δε υπέρ της προόδου και της ηθικής και πνευματικής ανόρθωσης της ανθρωπότητος και αποσκοπεί εις το να απολαμβάνουν ισότιμα άνδρες και γυναίκες την κοινωνική δικαιοσύνη μέσα σε μία ανθρωπότητα οργανωμένη σε ελεύθερες κοινωνίες.  

Συμπλήρωσε την αίτηση εισδοχής και περίμενε να επικοινωνήσουμε μαζί σου. Η υπομονή είναι εξάλλου μια από τις αρετές που πρέπει να διαθέτεις.

 


Αποδέχομαι την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων του tektonismos.net την οποία μπορείτε να δείτε εδώ http://www.tektonismos.net/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%BF/. Η εκ μέρους σας εκούσια προσκόμιση / καταχώρηση των προσωπικών σας δεδομένων, δηλώνει ότι συναινείτε στη χρήση των ως άνω δεδομένων σας από
τον ιστοτόπο tektonismos.net για τους λόγους που αναφέρθηκαν.